EKUMENISK KÖRHELG

Stockholm Gospel, Toner för miljoner, Credokören, artister mm!

Det är en stor glädje att hälsa Lasse Axelsson välkommen till körhelgen 2017! I över 35 år har Lasse Axelsson varit sångledare. En halv miljon glada sångare har sjungit ut under Lasses ledning. Han har framträtt för det svenska kungahuset flera gånger, delat scen med Dalai Lama och Nelson Mandela. Drottning Silvia har deltagit i en av Lasses workshops.

Artistsamarbeten

Många är de artister och körer som har samarbetat med Lasse. Carola Häggkvist, Tomas Ledin, Lisa Nilsson, Jerry Williams, Sarah Dawn Finer och Danny Saucedo är några ur artisteliten som han återkommande och på olika sätt har arbetat med. Han har skrivit sånger som Carola sjungit in, arrangerat inspelningar med bl a Jerry Williams. Ett 40-tal sånger som Lasse skrivit har spelats in på album.

Gospel

Gospelmusiken ligger Lasse varmt om hjärtat. Under 28 år har han varit verksamhetsansvarig i Svenska Gospelverkstaden/Stockholm Gospelkör Festival. Han var Credokörens ledare under 30 år.

TV

Under två säsonger ledde Lasse "Sing the gospel" på SVT. Han har medverkat på Idrottsgalan, Fotbollsgalan, Rockbjörnen och Toner för miljoner.

Fotbollslandslaget

Lasse har vid flera tillfällen tränat Svenska Fotbollslandslagets herrar i sång. "Att sjunga tillsammans med Lasse var en härlig upplevelse för landslaget. Det blev ingen engångsföreteelse utan ett fortsatt samarbete. Vi hoppas att många fler får ta del av hans kunnande och entusiasm." Tommy Söderberg och Lasse Lagerbäck, Förbundskaptener

LAcouer

Lasse tar gärna med sig sin kör ”LAcoeur” när en kick off avslutas med middagsunderhållning. "Fantastisk underhållning. Proffsigt, musikaliskt och en riktig
stämningshöjare"
 Bo Raattamaa, VD, GS1 Sweden

Hör Lasse Lagerbäcks inledning som sommarpratare

Se Lasse leda kör med Tomas Ledin, i ett körarrangemang som Lasse skrivit

Se Carola sjunga Pride (In the name of love), tillsammans med Lasse och 4000 körsångare

Se Danny sjunga för kungligheterna, tillsammans med Lasse kör LAcoe