EKUMENISK KÖRHELG

Martin Ehntorp är född och uppvuxen i Stockholm i en musikerfamilj. Martin formades till en begåvad musiker med rötterna i den klassiska musikens värld då pappa och mamma var framgångsrika kyrkomusiker och körledare. Den musikaliska revolten blev elektronik och afroamerikanska influenser som formade Martins musik till någonting unikt. En blandning av klassiskt och nytt.

Vid sidan om musikskapandet har även ett stort intresse för scenljus och ljudteknik uppkommit genom åren. Både vid konserter i hemkyrkan Hässelby Strand och med duon 2's enough kan man lita på att ljus och ljud inte glöms bort.

Martin Ehntorp är pianist, körledare och kompositör. Han har under sina yrkesverksamma år skapat två gospel album, tre mässor, ett juloratorium, ett stort körverk, Signs Divine, på tjugofem låtar om Jesus liv från födelse till död arrangerat för stråkkvartett, blåskvintett och kompgrupp.

Därtill har han skapat otaliga arrangemang för kör på välkända låtar. Michael Jackson, Stevie Wonder, Beatles och Abba är några av de artister vars låtar har fått ny kostym genom Martins arrangemang.